Tilbage til Alle begivenheder

Dialogorienteret uddannelse for frivillige bestyrelser og ledere


Frivillige og medlemsvalgte bestyrelser spiller en central rolle i ledelsen af mange organisationer i Danmark: NGO'er, selvejende institutioner, skoler, foreninger, erhvervsdrivende fonde og demokratiske virksomheder. Alle komplekse organisationer fuld af værdier, engagement og stramme prioriteringer. Her er bestyrelsen interne samarbejde og beslutninger vigtige.  Og samspillet mellem den daglige leder helt afgørende for trivsel og udviklingsmuligheder. 

 

Men hvordan skaber vi et inspirende bestyrelsesrum med strategisk beslutningskraft, åbne samtaler og håndtering af de strukturelle dilemmaer mellem bestyrelse og daglig leder: Hvordan opretholder vi en fortrolig og åben dialog med en daglig leder, som bestyrelsen også skal kontrollere? Hvordan giver du kritisk feedback til en erfaren leder, når du selv er uden ledelseserfaring? Og hvordan sikrer I en konstruktiv dialog internt i bestyrelsen, når medlemmerne har meget forskellige baggrunde?

Den dialogiske bestyrelsesuddannelse er designet til at styrke både bestyrelser og ledere i organisationer med frivillige bestyrelser. Underviserne er meget erfarne inden fra begge sider af bestyrelsesbordet og har mange faglige og erfaringsbaserede redskaber at trække på. Programmet, som strækker sig over fire dage, fokuserer på to hovedspor: Dialog og Direktion.

Dialog-sporet handler om de daglige samtaler i bestyrelsesarbejdet. Vi undersøger forskellige typer af effektive møder, hvordan vi håndtere svære samtaler og fremme udviklende dialoger. Vi arbejder med bestyrelsen som et team, der er villig til at lytte, udfordre og engagere sig gensidigt. Vi arbejder med at øge bevidsthed om  vores dialogkultur, så vi har mange  muligheder for vellykkede og konstruktive samtalen tilpasset kontekst og formål.

Deltagerne lærer forskellige dialogværktøjer, fra Aristoteles' retorik til systemisk coaching og sociokratiske metoder til at opnå fælles beslutninger. Vi bliver gode til at bruger den protreptiske metode til at komme på indersiden af de fælles værdier, som organisationen bygger på – men som vi sjældent rigtigt besøger.

Direktions-sporet fokuserer på bestyrelsens kerneopgaver som jura, økonomi og strategisk styring ud fra en forståelse af, at hvis de ikke er afklaret, er det svært at opnå de klare og effektgivende dialoger om prioritering og retning. Vi diskuterer balancen mellem det strategiske niveau og viden om hverdagen. Deltagerne får indsigt i strukturer og værktøjer, der gør bestyrelsesarbejdet både lettere og mere motiverende. Vi deler redskaber og erfaringer inden for mødemateriale og mødeledelse. Vi dykker ned i, hvordan strukturer om samspillet med daglig leder kan øge det gode samspil. Hvordan den daglige leder selv kan bidrage til at håndtere de indbyggede dilemmaer, og hvordan styring og beslutningsprocesser påvirker trivsel i hele organisationen.

 
  • Laura Auken og Ghita Vejlebo

    1. marts kl. 9:00 - 16:00 og

    3. april kl. 9:00 - 16:00

    2 coachinger pr. kursist. De tilpasses kursisternes kalendere

    Herudover 2 online undervisningsgange a 3 timer i uge 17 og 18.

    Informationsmøde:

    Bestyrelses – goodmorning den 7. februar kl. 8.30 - 9.30. Kom og få en kop morgenkaffe og en croissant, og hør om vores nye bestyrelsesuddannelse.

  • 8000 kr. ekskl. moms. Prisen inkluderer let forplejning og undervisningsmaterialer.

Forrige
Forrige
1. april

Deliberate practice - din daglige samtalepraksis i et aktivt læringsperspektiv

Næste
Næste
4. september

Ledelse i og med nærvær