Tilbage til Alle begivenheder

Dialogisk minifilosofikum


Kan filosofi bidrage til kvalificering af dialoger i praksis? Og i givet fald hvilke filosoffer og hvilket filosofisk tankegods kan med fordel bringes i spil og hvordan?

Udgangspunktet for dette forløb er en fælles undersøgelse af hvilke filosofihistoriske elementer, der kan være med til at understøtte en dybere klangbund i og hos dialogholdere, ledere supervisorer, terapeuter, mentorer, coaches og andre for hvem samtaler er en af deres job og virke.

Tre indsatsområder vil være:

  1. At finde og forfine sit eget stemningsberedskab

  2. At formå at bruge sit personlige stemningsberedskab i samtale med andre

  3. At være intenst nærværende med fornemmelse for og overblik over situation og kontekst

Dialoger og dialogisk kapacitet er og bliver en betydningsbærende nødvendighed i arbejdslivet og i livet i det hele taget. Fordi, som dialogfilosofferne ville sige, at det dialogiske møde med en anden er vores eneste mulighed for at møde menneskeligheden i os selv. Derfor vil det at se og arbejde med dialogen bidrage og løfte den enkelte, teams og organisationer.

Alle har evne og dermed også mulighed for at lære, udvikle og udfolde deres individuelle dialogiske kapacitet. Selvindsigt i psykologisk forstand er væsentlig for at mestre dialoger der er udviklende, samskabende og indsigtsfulde. Filosofiske perspektiver i dialogen skaber klarhed, løfter og frisætter den enkelte og det fællesskab, denne er en del af.

Dette dialogiske minifilosofikum strækker sig over 3 fulde undervisningsdage, fordelt med to sammenhændende dage og én dag tre uger senere.

 
  • Forår 2025: 28-29 januar og 25 februar

    Undervisningen foregår alle dage kl. 9.30-16.00 i Admiralgade 17, 1066 Kbh K

  • Forløbet koster 12.500 excl moms (prisen er inkl. forplejning og materialer).

Forrige
Forrige
4. september

Ledelse i og med nærvær