Tilbage til Alle begivenheder

Ledelse med Løgstrup


To dage med filosofisk ledelsesinspiration - tre værktøjer til personlig og relationel ledelse

Dette forløb henvender sig til ledere, konsulenter og fagprofessionelle, der ønsker at styrke deres almenmenneskelige engagement i hverdagens arbejdsliv med særligt fokus på den personlige identitetsdannelse og de relationelle ledelseskompetencer i samtale og samspil med Løgstrups tænkning.

Igennem to sammenhængende dage vil arbejde os ind i Løgstrups filosofi i forhold til det personlige lederskab og dialogiske ledelseskompetencer. Vi vil især arbejde ud fra tre filosofiske ’værktøjer’, der omsætter Løgstrups tænkning til hverdagens ledelse.

Forløbet kræver ingen forholdskendskab til Løgstrup eller filosofi, men blot at man er nysgerrig, åben og engageret. Det henvender sig til enhver, der ønsker mere:

  • Personlig egenomsorg

  • God hverdagsrefleksion

  • Etisk dømmekraft

  • Tillidsskabende kultur

  • Naturlige handlingsprocesser

Vi vil arbejde med hans nærhedsetik i forhold til konkrete ledelsesdilemmaer, vil vi zoome ind på hans begreb om de suveræne livsytringer i forhold til at udvikle naturlige, spontane og regenerative ledelsesstile. Endelig kommer vi omkring Løgstrups begreb om urørlighedszonen, der tapper ind i en kritisk værdighedstænkning, der blandt andet handler om respekt, integritet og autonomi.

PDF

 
  • En nænsom tænker til hverdagens ledelse

    Den danske teolog og filosof Knud Ejler Løgstrup er nok mest er kendt for sin berømte formulering af den etiske fordring, der lyder:

    ”Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre,

    uden at han holder noget af dets liv i sin hånd.”


    Løgstrups etiske fordring er bare én af perlerne i en række af dybe, eksistentielle og brugbare tilgange til livet som menneske. I Løgstrups filosofi møder vi en nænsom, naturlig og livsnær tænkning, der kredser om nogle af menneskelivets mest basale grundelementer: tillid, respekt, omsorg, ansvar, magt, mod, forbundenhed, spontanitet og naturlighed.


    I et presset arbejdsliv med stramme styringslogikker og accelerende arbejdstempi tilbyder Løgstrups filosofi en sund vitalisering af det moderne arbejdslivs professionelle processer. Det er en filosofi, der udfolder en dybere, langsommere og mere nærværende måde at være menneske og leder på. Vi møder en smittende og inspirerende livsfilosofi, der udfolder vigtige humanistiske kvaliteter og som inspirerer til et arbejdsliv med mere fokus på personlig egenomsorg, etisk ansvarlighed samt naturlige og harmoniske samarbejdsprocesser.


    En skandinavisk ledelsesfilosofi med regenerative værdier

    Løgstrup er på mange måder en hjemmehørende filosof, der er rundet af både tysk filosofi og skandinavisk tradition. Vi møder en helhedsorienteret tænkning med en stærk ansvarsforståelse, en dyb relationsforståelse, en åben og responsiv tilgang til hverdagens komplekse processer. På mange måder taler Løgstrups filosofi fint sammen med aktuelle ledelsesbegreber som resonans, bæredygtighed og regenerativ ledelse. Vi møder en filosofi, der inspirerer til en dialogisk og relationel ledelsestilgang, der er kendetegnet af lav magtdistance, højt tillidsniveau og frisættende ledelseskommunikation. 


    Løgstrups filosofi inviterer til et opgør med den entydige og egenrådige faglighed, som risikerer at overse og ekskludere mere, end den ser og inkluderer. I stedet sætter han saglighed som et åbent og undersøgende perspektiv på en given udfordring med blik for sagen, situationen, menneskerne og meningsfuldheden. Løgstrups filosofi tilbyder således et fundament af salighed, der kan understøtte og perspektiver det professionelle lederskabs ofte fagfaglige fokus.


  • Dag 1: Løgstrups etik og livssyn

    Introduktion til Løgstrups etik og livssyn

    Hvordan ser man på ledelse med fænomenologiens briller?

    Nærhedsetikken i praksis. Dilemmaledelse med Løgstrups etik (værktøj 1)


    Dag 2:  Fordi livet er større end jeget

    Ledelse fra ’livet selv’: tillid, spontanitet og ’talens åbenhed’ (værktøj 2)

    Løgstrups urørlighedszone og respekten om individet (værktøj 3)

    Sådan arbejder du videre med ’en løgstrupsk ledelsesfilosofi’


    Underviser: Tommy Kjær Lassen [link til hans profil på siden]

    Facilitator: Frederikke Winther

  • 19. og 20. maj 2025 kl. 9.00- 16.00

    Dialogakademiet,
    Admiralgade 17,
    1066 Kbh. K

  • 8.500 ekskl. moms. inklusiv let morgenforplejning, frokost samt kaffe/te og snacks ila dagen.



  • Kursusansvarlig Frederikke Winther: frederikke@dialogakademiet.dk / 21 19 47 57


    Underviser Tommy Kjær Lassen: tkl@stayhuman.dk / 24 41 78 99

Forrige
Forrige
3. februar

Protreptik som livsindstilling og samtalepraksis